Prima editie a Salonului National de Vinuri al Romaniei Vintest va incepe joi, 27 octombrie

Prima editie a Salonului National de Vinuri al Romaniei Vintest va deschide portile, la Bucuresti, in perioada 27-30 octombrie, in Complexul Romaero Baneasa.

Lansarea Vintest in Capitala este facuta de o echipa cu o experienta bogata in evenimente similare, cele 8 editii ale Salonului International de Vinuri la Timisoara fiind cel mai important punct din portofoliul echipei Vinvest.

Conferinta de lansare de luni, 24 octombrie, gazduita de Restaurantul Morgan La Dud, i-a avut in prim plan pe partenerii Salonului Vintest, care vor desfasura activitati antrenante pentru public, pe durata celor 4 zile de la sfarsitul acestei saptamani.

Reprezentantul Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR), prof. dr. univ. Ioan Namolosanu, a afirmat ca expertii degustatori vor explica publicului vizitator cum poate fi recunoscuta calitatea unui vin, precizand ca educarea gustului populatiei va fi un obiectiv al Salonului pe termen lung.

Asociatia Somelierilor din Romania (ASR), reprezentata la conferinta de presa de vicepresedintele ASR, Virgil Dumitrascu, va fi alaturi de vinari si bucatari pentru a-i initia pe vizitatori in secretele asortarii vinului cu mancarea.

Un alt partener important al Salonului National de Vinuri al Romaniei – Vintest este Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, al carui reprezentant, secretarul de stat Liviu Bumbu, i-a anuntat pe producatorii de vin ca reconversia este inca un instrument activ, fondurile putand fi accesate pana in 2013.  Un alt prieten al Salonului Vintest, deputatul Adrian Radulescu, fost secretar de stat al MADR, a vorbit despre importanta promovarii vinului romanesc.

O prezenta atractiva a conferintei de lansare a fost maestrul bucatar Petrisor Tanase, secretarul general al Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT). Maestrul Petrisor a anuntat ca Salonul va fi onorat de o invitata speciala, o campioana internationala la arta culinara, care va gati chiar la fata locului.

Salonul National de Vinuri al Romaniei – Vintest, se va deschide joi, 27 octombrie, la ora 11.00. Timp de 4 zile, intre orele 10.00 si 18.00, la Complexul Romaero Baneasa, romanii vor putea degusta gratuit sute de vinuri.

In pretul biletului, de 10 lei, vizitatorii vor primi un pahar de degustare intr-un saculet, un simbol al degustatorilor. Grupurile organizate de tineri si profesionisti au intrarea gratuita.

Parteneri principali ai Salonului National de Vinuri al Romaniei Vintest sunt Ministerul Agriculturii, Ministerul Turismului, Jidvei si Vincon Vrancea.

Partenerii media principali: Radio Romania si Agentia Nationala de Presa Agerpres.

 

 


Comments are closed.