Vintest – a treia zi de degustare

Aproape 2000 de vizitatori au trecut pragul Hangarului 6 al Complexului Romaero Baneasa in a treia zi de degustare a vinurilor romanesti.
Printre ei s-au numarat mai multe delagatii ale ambasadelor de la Bucuresti. Un grup de 10 diplomati americani au degustat aproape toate vinurile si au ramas impresionati de calitatea vinurilor, intreband de ce aceste vinuri nu se gasesc nici macar pe lista companiilor aeriene daramite pe rafturile magazinelor din SUA.
Pe langa americani au vizitat Salonul Vintest cu scopul de a lega relatii de afaceri, diplomati si agenti comerciali din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Cehia si Rusia.
O parte dintre acesti vizitatori a cautat producatori care exporta vin, altii au fost interesati sa devina cumparatori de mari cantitati de vinul romanesc.
In a treia zi de degustare a fost organizata Cupa Romaniei la Arta Culinara, unde maestri bucatari s-au intrecut in a sculpta in legume, fructe sau ciocolata. S-au aranjat platouri cu bucate alese, demne de sintagma „sa le mananci cu ochii”, s-au realizat torturi aniversare, s-au facut demonstratii culinare de exceptie. Organizate de Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism, Cupa Romaniei la Arta Culinara, dar si show-urile gastronomie au fost tot timpul insotite de vinurile romanesti.
O prezenta deosebita a fost Elena din Rusia, o adevarata artista in arta culinara, detinatoare a mai multor titluri si premii la competitiile internationale de gatit.

Duminica, ultima zi a Salonului Vintest, sunt programate momente festive, degustari si spectacole interesante.
Publicul vizitator este asteptat pana la 17.

Comments are closed.