Zilele Horticulturii Bucurestene

Expozitii de fructe si legume, palnte ornamentale, aranjamente decorative, concursuri si demonstratii, degustari de branzeturi olandeze si de vinuri romanesti sunt cateva din activitatile pe care vizitatorii le-au putut gasi la Facultatea de Horticultura din Bucuresti.

Aflata la cea de-a 8-a editie a Zilelor Horticulturii, manifestarea din 4-5 noiembrie reuneste producatori de produse horticole, cadre didactice si studenti, specialisti romani si straini cu scopul de a promova Facultatea de Horticultura si beneficiile tinerilor care studiaza.

Odata cu prezentarea institutiei a avut loc si Simpozionul Stiintific Anual la care au participat universitati de profil din tara si invitati de marca din Europa.

Deschisa publicului larg, expozitiile din incinta Horticulturii a atras, pe langa specialisti, si vizitatori interesati de produse si tehnici inovative de altoire a pomilor sau de aranjamente florale.

O atractie deosebita pentru cei care au trecut prima data pragul Facultatii de Horticultura au fost si descoperirea fructelor tropicale, o specie rara de banana nordului, kiwi, curmale chinezesti si kaki.

De asemenea, degustarile de branzeturi, vin si chiar degustarile de mere de catre specialisti au reprezentat momente interesante ale manifestarii de sambata.

Experti degustatori, reputati profesori universitari si invitati din Olanda au stat in bancile Amfiteatrului Facultatii de Horticultura si au degustat vinurile Pietroasa, laolalta cu sortimentele de branzeturi din Olanda.

Condusi pe drumul vinul de prof univ dr Ioan Namolosanu, degustatorii profesionisti si amatori au savuat ambele produse au aceeasi placere.


Comments are closed.